Astăzi vreau să vă ofer o rețetă minunată – cele mai delicioase prăjiturele „Arici cu ciocolată” – Sunt atât de bune încât se topesc pe cerul gurii, o delicatețe fină, învelită în glazură de ciocolată și în vafe aromate…

Ei bine, nu este un tort… Dar… sunt delicioase… aerate… crocante și foarte, foarte gustoase… Trebuie musai să le gătiți, s-ar putea să nu mai renunțați la această rețetă… bucurați-vă de acești arici alături de familie și prieteni…

Ingrediente

  • 125 grame de unt (se poate folosi margarină)
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță de zahăr
  • un sfert de linguriță bicarbonat de sodiu (stins în oțet)
  • 1-2 linguri de smântână
  • 170 de grame de făină de grâu

Ingrediente pentru glazură

  • 75 grame de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 150 grame de zahăr
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 250 grame de vafe aromate (de lamâie, portocală sau ananas)

Cum se prepară?

Se pun într-un castron adânc, în care vom frământa aluatul, 2 gălbenușuri de la 2 ouă fierte (tare) și se mărunțesc cu o furculiță.

Puneți în același castron untul moale (sau margarina, dacă doriți), continuând să mărunțiți…

Turnați apoi zahărul, bicarbonatul de sodiu stins în oțet și smântâna. Toate se bat bine cu o furculiță, până la omogenizare. Adăugăm câte puțin din făina cernută și frământăm un aluat dens…

Se pune aluatul într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider aproximativ 30 de minute.

Punem pe o tavă hârtie de copt și o tapetăm cu ulei de floarea-soarelui.

Din aluat formăm biluțe, de mărimea unei nuci, pe care le aranjăm pe tava de copt, la o distanță nu prea mare una de cealaltă…

Puneți tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade Celsius, aproximativ 15 minute.

După un sfert de oră, în timp ce biscuiții se răcesc, pregătim glazura…

Într-o cratiță, punem bucățile de unt, laptele, zahărul și pudra de cacao. Se pune pe foc moderat și se încălzește, amestecând constant, până când toate ingredientele se dizolvă complet. Îl încălzim până în momentul în care apar primele bule și apoi oprim imediat…

Vafele aromate (dar foarte crocante!) sunt date prin răzătoare, pe partea cu găuri mari.

Scufundați biscuiții răciți, cu ajutorul a 2 linguri, în glazura caldă. Rostogoliți apoi în vafele date prin răzătoare.

Se aranjează pe o farfurie și se lasă câteva ore… „Aricii” noștri au nevoie de puțină odihnă înainte de a fi serviți…

Să îi savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...