4 mere, 4 ouă, zahăr, făină și unt – Plăcințele moi cu mere, gata în 10-15 minute

4 mere, 4 ouă, zahăr, făină și unt – Plăcințele moi cu mere, gata în 10-15 minute – Pentru a pregăti această rețetă simpă acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

  • 4 mere
  • 4 ouă
  • 120 grame zahăr
  • 200 grame unt
  • 500 grame făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Cum se prepară?

Bateți bine ouăle, apoi adăugați untul topit. Amestecați împreună cu zahărul și vanilia.

Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Apoi, se adaugă în aluat merele cubulețe.

Acoperiți tava de copt cu hârtie pentru copt și, cu ajutorul unei linguri, puneți aluatul în tavă.

Lăsați câte un mic spațiu între ele, de aproximativ 5 cm.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți plăcințele aproximativ 10-15 minute.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Vezi și… 4 ouă, 200 g de brânză de vaci și 120 g de zahăr pentru cea mai delicată prăjitură cu cremă de brânză

4 ouă, 200 g de brânză de vaci și 120 g de zahăr pentru cea mai delicată prăjitură cu cremă de brânză – Un desert neobișnuit de simplu și de delicios, demn de o masă regală, ce să mai, o adevărată fantezie culinară…

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 120 grame făină
  • 4 ouă
  • 120 grame zahăr
  • un sfert de linguriță zahăr vanilat
  • o linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • pudră de cacao pentru decor

Ingrediente pentru cremă

  • 200 grame brânză de vaci (9-15% grăsime)
  • 100-120 grame zahăr
  • 250 ml frișcă pentru gătit (33% grăsime)
  • un sfert de linguriță zahăr vanilat

Cum se prepară?

Într-un bol adânc, bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul.

Într-un recipient separat, se cerne făina împreună cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea.

Treptat se adaugă și amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr. Amestecați bine, până la omogenizare.

Se pune hârtie pentru copt în forma în care coaceți. Tapetați cu puțin unt.

Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 10 minute, la temperatura de 200 grade Celsius…

Pentru cremă

Se amestecă brânza cu zahărul obișnuit și cu zahărul vanilat, cu ajutorul unui blender.

Mărunțiți la blender până când obțineți un amestec suficient de omogen…

Se răcește frișca și se bate bine cu mixerul, apoi se adaugă în amestecul cu brânză.

Se răcește pandișpanul și se taie în 2 blaturi.

Pentru asamblarea prăjiturii

Se pune un blat pe farfurie, se unge cu 2/3 din cremă și se acoperă cu celălalt blat. Tapetați și acest blat cu cremă, din abundență…

Se decorează cu pudră de cacao și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore… și mai bine ar fi pentru o noapte…

A doua zi se feliază și se servește. Este genial!

Să aveți poftă! O să vă placă mult…

loading...