Cornulețe apetisante, aerate, gustoase și parfumate – Adevărate vedete pe masa de sărbătoare

Astăzi vreau să vă propun o rețetă neobișnuită și extrem de ușoară în prepare… cornulețe care pot fi servite atât cu un ceai sau cafea, cu familia și prietenii, sau servite ca desert, la masă, în zi de sărbătoare…

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 4 ouă
  • 200 grame margarină (sau mai bine unt)
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 100 grame drojdie proaspătă sau 3 linguri drojdii uscate
  • un pic de sare
  • aproximativ 1,5 kg făină
  • un ou pentru tapetat

Ingrediente pentru umplutură

  • brânză de vaci
  • caramele

Ingrediente pentru decor

  • zahăr
  • semințe de mac

Cum se prepară?

Într-un recipient metalic și suficient de adânc, se încălzește un pic laptele, se adaugă drojdia și se amestecă bine.

Se lasă deoparte timp de 15 minute, timp în care drojdia devine activă, iar la suprafața amestecului apar mici bule de aer…

Se adaugă ouăle, margarina, zahărul și sarea și se omogenizează bine compoziția.

Introduceți treptat, în porții mici, făina și frământați un aluat omogen și elastic.

Împărțiți aluatul rezultat în 4 părți egale.

Tapetați suprafața de lucru cu o cantitate mică de făină și, cu ajutorul sucitorului, întindeți fiecare bucată de aluat într-o formă de cerc. Grosimea aluatului nu ar trebui să fie mai mare de 1 cm.

Cu ajutorul unui cuțit, împărțiți cercul în 8 părți identice.

Practic, ar trebui să obțineți 8 triunghiuri.

Puneți câte o caramelă la baza fiecărui triunghi și rulați-l. Cornulețul nostru este gata.

Similar se procedează cu tot aluatul rămas, schimbându-se doar umpluturile (brânză / caramel)

O mică remarcă… Pentru aceste cornulețe este recomandat să folosiți caramele simple / lapte… Caramelele cu cremă / umplutură nu sunt potrivite…

Aranjați cornulețele la puțină distanță unul de altul pe o formă pentru copt, acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu o cantitate mică de ulei… Acoperiți forma de copt cu folie alimentară și lasați-o deoparte pentru 30 minute, timp în care cornulețele ar trebui să crească în volum…

Încălziți cuptorul până la 180 grade Celsius.

Bateți un ou și ungeți cu el cornulețele.

Se decorează cu zahăr și mac și se dau la cuptor, unde se coc timp de 25 minute sau până când capătă o culoare maro-aurie frumoasă.

Se așteaptă până când se răcesc puțin și apoi pot fi servite…

Poftă bună! Să le savurați cu drag!