Cea mai simplă rețetă de Mini eclere „Profiterol” – Se prepară foarte simplu și sunt foarte delicioase – Dacă încă nu v-ați decis să faceți aceste mini eclere „Profiterol”, insist să vă reamintesc – se prepară super ușor și sunt super delicioase!

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 pahar de apă
  • 100 grame unt sau margarin[
  • 1 pahar de făină
  • 4-5 ouă

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 grame unt (sau margarină)
  • 1/2 linguriță de cacao (se poate și fără)
  • 1 borcan de lapte condensat

Mod de preparare:

Se pun untul și apa într-o cratiță, la foc mediu, și se aduc la punctul de fierbere. Când încep să clocotească, adăugați treptat făina… puțin câte puțin… și amestecați continuu… Opriți focul și așteptați până se răcește compoziția. Adăugați apoi ouăle, unul câte unul, și amestecați energic, folosind un tel (dacă doriți, puteți folosi și un mixer).

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade.

Se tapetează o tavă cu hartie pentru copt, se aranjrază gramăjoare de aluat în formă de biluțe cu ajutorul unei lingurițe (sau în formă de benzi cu o seringă de patiserie)… formând eclere sau mini eclere… Păstrați distanța între ele pentru că își vor mări volumul în timpul coacerii…

Se pune tava în cuptor și se coc până se rumenesc și își măresc volumul. Să nu deschideți ușa cuptorului în primele minute, pentru a le lăsa să crească frumos…

Se taie pe jumătate și se umple cu cremă. Pentru a pregăti crema, amestecați și topiți într-o cratiță, la foc mediu, toate ingredientele. Amestecați bine până obțineți un amestec omogen.

Să le savurați cu drag!

Poftă bună!