Prăjitura Marmură – Desert demn de o masă regală, o adevărată fantezie culinară

Prăjitură Marmură – Desert demn de o masă regală, o adevărată fantezie culinară – Pentru a pregăti acest desert delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • jum. de pahar zahăr
  • 1-2 pahar făină
  • 100 grame unt / margarină moale
  • 1 pliculeț praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 600 grame brânză de vaci
  • jum. de pahar zahăr (sau după gust)
  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 linguri lapte condensat
  • 6 linguri smântână

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul până la 180-190 grade Celsius.

Aluatul se pregătește extrem de ușor – pentru a pregăti aluatul, se toarnă într-un bol zahărul, făina, untul și praful de copt și se amestecă fie cu mixerul, fie cu mâinile. Amestecați bine.

Produsul final ar trebui să arate, ca aspect, ca fărâmiturile de pâine.

Puneți aluatul la frigider. Între timp, vom pregăti umplutura…

Pentru umplutură: se amestecă zahărul, brânza de vaci și zahărul vanilat, cu ajutorul unui blender – în caz că brânza este foarte umedă, adăugați și un pic de făină.

De asemenea, dacă doriți, în umplutură se pot adăuga fructe confiate, cireșe uscate, stafide…

Personal prefer să adaug stafide sau vișine uscate, însă trebuie hidratate înainte de a le folosi…

O să aveți nevoie de o formă de copt cu margini detașabile, tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt.

Foaia pentru copt se unge cu unt sau margarină, se toarnă jumătate din cantitatea totală de aluat și se adaugă umplutura.

Umplutura se acoperă cu cealată jumătate de aluat și se lasă cuptor pentru 50-60 minute.

Se pregătește crema – pentru a pregăti crema, amestecați laptele condensat și smântâna.

Se toarnă crema peste prăjitură cât timp aceasta este încă fierbinte.

Se decorează cu ciocolată albă și neagră topită, imitând aspectul marmurei.

Lăsăm prăjitura să se răcească complet, apoi o punem în frigider pentru câteva ore…

Dacă aveți răbdare, o puteți lăsa și peste noapte 🙂

Se scot apoi marginile detașabile ale formei pentru copt, se feliază și gata, poate fi servită!

Să o savurați cu drag – Poftă bună!