Rețetă pentru aluat foietaj, gata în doar 10 minute, din care puteți pregăti plăcinte, pateuri, prăjituri

0
3045

Acum pot spune fără nici un pic de jenă că sunt o gospodină extraordinară, deoarece cu această rețetă sunt pregătită pentru orice vizită spontană / neprogramată a rudelor sau prietenilor…

Ingrediente

  • 200 gr margarină de temperatura camerei;
  • 1 gălbenuș de ou;
  • 100 ml smântînă (chefir, iaurt);
  • 1 gr sare (un praf);
  • 500 gr făină.

Cum se prepară?

Se amestecă margarina sau untul cu făina (dacă doriți, puteți folosi unt în loc de margarină).

Amestecați câte 100 gr de fiecare produs (unt și făină).

Se amestecă bine compoziția până la omogenizare – Produsul final ar trebui să arate, ca aspect, ca fărâmiturile de pâine…

Adăugați gălbenușul de ou și smântâna (sau chefir / iaurt).

Frământați bine aluatul.

Dacă aluatul este lipicios, mai adăugați puțină făină.

Puneți aluatul obținut la frigider. Asta-i tot, aluatul nostru este gata!

Rețetă de „biscuiți crocanți” preparați din acest aluat

Din acest aluat puteți pregăti plăcinte, pateuri, prăjituri, orice doriți…

Vă propun să preparăm niște biscuiți foarte delicioși, cu o crustă crocantă de caramel, care se topesc în gură…

Tăiați o bucată de aluat și neteziți-o cu sucitorul.

Folosind un cuțit, decupați triunghiuri și romburi din aluat.

Într-un bol separat, se bate albușul rămas, iar în altul se toarnă aproximativ un pahar de zahăr.

Se tapetează tava pentru copt cu făină.

Fiecare triungi de aluat se înmoaie mai întâi în albușul batut, apoi în zahăr, doar pe o singură parte, și se aranjează în tava pentru copt. Partea acoperită cu zahăr trebuie să fie deasupra.

Se coc aceste fursecuri la temperatura de 180 grade Celsius, până când capătă o culoare aurie apetisantă.

Din cantitatea de aluat pe care am pregătit-o inițial se pot pregăti, orientativ, 4 tave de biscuiți.

Să îi savurați cu drag – Poftă bună!