Aluatul pufos cu drojdie, gata în doar 10 minute – cel mai delicios aluat

Exact ce visam pentru pateurile mele – gingașe, fine și absolut delicioase. Vor fi moi și a doua zi, chiar de le vom lăsa pe masă.

Secretul principal constă în creșterea aluatului – cu această rețetă, veți obține o consistență pufoasă a aluatului!

Ingrediente

  • 350 ml de apă sau lapte (dacă folosiți lapte, aluatul va crește mai puțin, dar va fi mai fin)
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3 linguri de zahăr (indiferent de umplutură)
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g de unt (în perioada postului untul poate fi înlocuit cu 4 linguri de margarină)
  • 33 g de drojdie proaspătă sau uscată
  • aproximativ 700 g de făină

Pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini, adăugați ultimile ingrediente treptat. Consistența trebuie să fie moale, fină.

Cum se prepară?

Încălziți apa împreună cu untul. Amestecați toate ingredietele și frământați aluatul.

Formați pateurile și repartizați-le pe tava unsă în prealabil cu ulei, la o distanță semnificativă una de alta.

Acum urmează secretul…

Le vom lăsa pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cu ușița cuptorului deschisă).

Timp de 10 minute, ele vor crește în volum.

Mărim flacăra până la 180 de grade, închidem ușița cuptorului și coacem timp de 30 de minute până când se vor rumeni.

Scoateți tava din cuptor și lăsați pateurile să se răcească sub un prosop timp de 5 minute.

Vă recomand să lipiți pateurile cu mâna.

Din această cantitate am obținut o tavă de chifle, mici pateuri și 1 chec cu 2 umpluturi: ou cu ceapă verde și varză călită cu ceapă și morcov. Te lingi pe degete de bun ce e!

Poftă bună!