Un tort original de ciocolată, preparat pe bază de apă fierbinte, cu blat fărâmicios și cremă fină, le va lăsa gura apă celor prezenți la masă. ..

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină de calitate superioară
  • 2 pahare de zahăr
  • 1 pahar de lapte
  • 1/2 pahar de ulei de floarea-soarelui
  • 5 linguri de praf de cacao
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat
  • 1,5 lingurițe de praf de copt
  • 1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță acid citric
  • 1 pahar cu apă fiartă (fierbinte)

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați un vas rotund cu hârtie de copt.

Într-un bol adânc, amestecați 2 cești de făină de calitate superioară, 2 cești de zahăr, 5 linguri de praf de cacao, 2 lingurițe de zahăr vanilat, 1,5 lingurițe de praf de copt, 1,5 lingurițe de praf de copt și 0,5 linguriță de acid citric.

Într-un recipient separat, amestecați 2 ouă cu mixerul, adăugați 1 pahar de lapte, jumătate de pahar de ulei vegetal și amestecați din nou.

Fierbeți apa. Combinați amestecul obținut din ou cu amestecul uscat, folosindu-vă de mixer.

În timp ce bateți compoziția cu mixerul, adăugați 1 pahar de apă clocotită.

Aluatul obținut nu trebuie să fie foarte lichid și vâscos, turnați-l imediat în vasul pentru copt și trimiteți-l la cuptor, nu înainte de a rduce temperatura până la 180 de grade…

Tortul se coace timp de o oră și jumătate. Verificați dacă blatul este suficient de copt cu ajutorul unei scobitori.

Înlăturați suprafața neuniformă din blat, apoi tăiați blatul obținut în mai multe straturi subțiri.

Așezați primul strat pe un platou frumos, ungeți deasupra cu orice tip de cremă (smântână, frișcă sau lapte condensat).

Puteți pune și felii subțiri de banane sau vișine printre straturile tortului.

Tortul îl puteți decora cu glazură de ciocolată sau cu orice altceva care vă este pe plac.

Bucurați-vă familia și prietenii cu acest tort gingaș!

Poftă bună!

Loading...