Prăjitură cu brânză și stafide – un răsfăț cu gem, nuci măcinate și cu biscuiți pudrați

Această prăjitură are nuci și mult unt, care o face foarte fragedă.

De ce ai nevoie ca să prepari prăjitură cu brânză și stafide:

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 1-2 lingurițe praf de copt
  • 225 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 300 g unt
  • 6 gălbenușuri
  • 225 g smântână

Pentru umplutură:

  • 600 g brânză de vaci
  • 250 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2-3 picături ulei esențial de lămâie
  • 150 g stafide

Pentru decor:

  • 150 g gem
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g nuci măcinate

Cum prepari prăjitura cu brânză și stafide?

Pentru aluat, frămânți făina cernută, praful de copt, sarea și untul rece până obții un aluat nisipos.

Adaugi gălbenușurile, smântâna, zahărul și continui să frămânți până se leagă aluatul. Îl aduni într-o bilă pe care o înfășori în folie alimentară și o dai la frigider 30 de minute.

Între timp, pregătești umplutura. Amesteci brânza de vaci cu zahărul. Adaugi ouăle, uleiul esențial și stafidele. Scoți aluatul de la frigider și-l împarți în trei. O bucată o pui din nou la frigider.

Întinzi cele două bucăți de aluat. Una o așezi pe fundul unei tăvi în care ai întins hârtie de copt. Acoperi foaia cu umplutura de brânză și pui peste ea cealaltă bucată de aluat întinsă. pe care o înțepi din loc în loc.

Coci prăjitura 45 de minute la 180 grade C. Întinzi ultima bucată de aluat și o decupezi în forme de biscuiți. Pui biscuiții într-o tavă cu hârtie de copt și-i dai la cuptor la 180 °C, 15-20 de minute.

Când prăjitura este gata, o lași să se răcească, apoi o decorezi cu gem, nuci măcinate și cu biscuiți pudrați.

Poftă bună!