dacă eşti în impas şi trebuie să prepari un aperitiv pentru o ocazie deosebită şi neprevăzută, iată soluţia salvatoare:

Ingrediente

  • 1 pachet aluat patiserie
  • 500 g brânză de oaie sau de capră
  • 4 linguri smântână
  • 2-3 ouă

Cum se prepară

Se fărâmiţează brânza sau se rade şi se amestecă cu smântâna şi cu albuşurile. Se întinde o foaie de aluat pe masa tapetată cu făină şi se taie dreptunghiuri. Cealaltă foaie se întinde puţin şi se taie dreptunghiuri egale cu primele, doar că la acestea se scoate mijlocul cu o formă mai mică.

Pe bucăţile de aluat mai mari se aşază brânză în mijloc. Marginile se ung cu gălbenuş bătut şi se aşază deasupra „rama” de aluat, care se presează uşor cu degetele, să se lipească de bază şi să împiedice scurgerea brânzei.

Se ung pateurile cu gălbenuş bătut şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit circa 25-30 de minute, până devin aurii. Se servesc calde.

Poftă bună! Să le savurați cu drag, alături de familie și prieteni!

Loading...