Khachapuri – Plăcintă georgiană cu brânză – Nu există Supra (banchet georgian) fără această perlă populară

Khachapuri (Plăcintă georgiană cu brânză) – Nu există Supra (banchet georgian) fără această perlă populară și delicioasă a bucătăriei georgiene… Pentru a o pregăti acasă, ai nevoie de…

INGREDIENTE

  • 2 căni făină de grâu albă, integrală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguri sau batoane unt rece
  • 2 ouă
  • 1 cană iaurt gras
  • 600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)

Pași de preparare

Pasul 1

Pune făina și sarea într-un bol mediu și amestec-o cu untul până iese un aluat vârtos.

Pasul 2

Ia 1 ou și amestecă-l în iaurt; adaugă la amestecul de făină. Fă o cocă în formă de bilă și lasă să stea o oră. Răzuiește brânzeturile și amestecă-le cu un ou.

Pasul 3

Ia o tavă de aluat și întinde aluatul până obții o foaie de 1 cm grosime și 50 cm diametru.

Pasul 4

Pune amestecul de brânză în centru și întinde pe jumătatea din mijloc a foii. Acoperă cu cealaltă jumătate brânza, închizând orice deschizătură sau margine.

Pasul 5

Pune aluatul într-o tigaie de copt sau tavă de copt preîncălzită și unsă și unge-l pe deasupra cu albuș de ou. Dă la copt pentru 35-40 de minute până când devine aurie și ușor maronie.