Considerate în antichitate drept fructe regale, nucile transformă ori prăjitură într-un adevărat „regal“ de gusturi şi arome.

Ingrediente

  • 150 g zahăr
  • 5 ouă
  • 75 ml ulei
  • sare
  • 250 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 g nuci zdrobite
  • zeama de la 1 lămâie

Pentru budincă

  • 100 g ciocolată albă
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 1 plic gelatină
  • 1 lingură esenţă de vanilie

Pentru decor

  • miez de nucă
  • 1 tabletă de ciocolată

Cum se prepară?

Separi gălbenușurile de albușuri. Freci gălbenușurile cu un praf de sare și uleiul în fir subțire până obții consistența unei maioneze.

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul. Stingi praful de copt cu zeama de lămâie.

Adaugi peste bezea gălbenușurile, pui făina în ploaie, nuca, cacaua și praful de copt.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară și pui prăjitura. O dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Între timp, prepari budinca. Amesteci gălbenușurile cu făina și laptele cald.

Pui compoziția pe baie de aburi și omogenizezi până începe să se îngroașe.

Adaugi ciocolata ruptă pătrățele și esența de vanilie. Dai deoparte și pui gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe plic.

Întinzi budinca peste prăjitură și nivelezi.

Topești ciocolata și o torni în fir subțire peste prăjitură și presari miezul de nucă.

Poftă bună!

Loading...