Pentru această prăjitură cu vişine şi brânză, poţi folosi şi cireşe. Este o prăjitură delicioasă, uşor de preparat, dulce-acrişoară şi de sezon. Blatul este făcut din musli, care ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv.

Ingrediente pntru 1 tavă

Pentru foaia de la bază

  • 300 g ciocolată menaj
  • 100 g de musli
  • 1 foaie de pandişpan cu cacao

Pentru cremă

  • 500 g ricotta
  • 100 g smântână
  • 50 g mascarpone
  • 300 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 1-2 picături esenţă de migdale

Pentru sirop

  • 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 4 linguri de rom

Pentru glazură

  • 300 g vişine fără sâmburi
  • 2 pliculeţe gelatină

Cum se prepară?

Faci o foaie de pandişpan cu cacao şi laşi la răcit. Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi, o laşi puţin la răcorit, apoi pui în ea musli.Pentru cremă, mixezi smântâna şi zahărul.

După ce s-a topit zahărul, adaugi zahărul vanilat, picăturile de esenţă de migdale, ricotta şi mascarpone. Împarţi crema obţinută în trei părţi, iar în una din ele pui cacaua şi amesteci până când se omogenizează perfect.

Pentru sirop, fierbi zahărul cu apa aproximativ 15 minute, torni romul şi opreşti focul. Pui într-o tavă foaia de pandişpan, o însiropezi şi deasupra pui un strat de cremă albă. Din loc în loc adaugi, fără să netezeşti, crema de cacao, apoi iar crema de brânză şi deasupra torni musli amestecat cu ciocolata topită şi dai la rece.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o amesteci cu vişinele.

Când serveşti, întorci prăjitura şi o decorezi cu vişinele şi gelatina.

Să o savurați cu drag, alături de familie și prieteni!

Poftă bună!