Este un desert care merge de minune într-o seară ploioasă sau o dimineață de duminică, la cafea. Așteptăm părerile tale după ce le încerci!

Ingrediente:

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 110 g zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 15 g unt
  • 400 g faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o esenta de rom
  • un praf de sare

Pentru sos:

  • 60 g cacao
  • 60 g zahar
  • 100 ml lapte

Pentru crusta:: fulgi de nuca de cocos

Cum se prepară?

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn, apoi vom framanta cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam, pana se incorporeaza tot. Framantam pana aluatul devine neted.

Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca, o ora, pe masa in bucatarie. Cat se odihneste aluatul, putem pregati sosul de cacao. Intr-un bol punem cacao si zaharul. Amestecam si turnam laptele. Amestecam iarasi. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.

Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut,il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare. Fiecare bucatica o vom modela intre palme, dandu-i forma de bila. Le vom praji apoi, in baie de ulei, la foc mediu,cam 5-7 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Acum, fiecare gogosica, o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.

Poftă bună!