Timp de preparare: 90 de minute

Cantitate obținută: 8 porții, 821 kcal/porție

Vă propun o rețetă elegantă a unui desert ce are la bază clătitele și crema fiartă. Turtele gingașe în combinație cu umplutura cremoasă și zmeura proaspătă nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Înainte de a fi servit, lăsați-l pentru câteva ore la frigider.

Ingrediente

  • 2 pahare de lapte
  • 4 ouă
  • 6 linguri de unt
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • sare
  • 2 pahare de făină
  • 350 g de zmeură
  • 3 pahare de cremă fiartă
  • mentă
  • zahăr pudră
  • ulei

Vă recomand să pregătiți crema fiartă cu o seară înainte. Pentru a pregăti clătitele topiți untul în cuptorul cu microunde și amestecați-l cu următoarele ingrediente: lapte, ouă, zahăr, vanilie, sare și făină cu ajutorul unui robot de bucătărie. Răciți aluatul timp de o oră sau lăsați-l la frigider pentru o noapte.

La foc mediu, încălziți un pic de ulei într-o tigaie de fontă și cu o spatulă din silicon, ungeți toată suprafața tigăii cu ulei. Turnați un pic de aluat și prăjiți prima clătită – când marginile se rumenesc un pic, întoarceți-o rapid pe cealaltă parte, toată procedura vă dura 90 de secunde. Din tot aluatul veți obține cca 30 de foi de clătite.

Pe o farfurie acoperită cu folie de aluminiu puneți prima clătită, acoperiți cu cremă fiartă, și repetați procedura cu celelalte clătite. Lăsați tortul la rece pentru cel puțin o oră..Decorați apoi cu zmeură proaspătă, frunze de mentă și presărați deasupra zahăr pudră.

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

Rețeta a fost adoptată de pe blogul Olga’s flavor factory.

Loading...