Mangonita – Prăjitura din doar 4 ingrediente, gata în numai 10 minute

Prăjitura „Mangonita” este gata în doar 10 minute, fără coacere – aveți nevoie de doar 4 ingrediente – Dacă îţi este poftă de ceva dulce şi vrei să pregăteşti un desert special şi rapid, poţi încerca prăjitura „Mangonita”. Nu îți trebuie mai mult de zece minute si e gata. Poți recomanda și prietenilor!

Aveți nevoie de:

  • 6 mango mici (sau piersici, în funcţie de preferinţe)
  • 1 sticlă de lapte condensat
  • 500 g biscuiţi
  • 600 ml frişcă lichidă

Cum se prepară?

Se zdrobesc 250 g de biscuiţi foarte bine, până când se obţine o pulbere fină. Se amestecă laptele condensat şi frişca lichidă şi se mixează. Îţi poţi da seama că e gata umplutura în momentul în care e cremoasă şi densă. Se curăţă fructele şi se taie în bucăţele mici.

Într-o tavă adâncă, se pun biscuiţii întregi (250 g) în mod uniform, apoi se aranjează un strat de fructe şi se toarnă un strat gros de cremă. Pe deasupra, se presară biscuiţii pisaţi. Procedeul se repetă, în funcţie de număr de straturi pe care vrei să îl aibă prăjitura. La final, când ai terminat de aranjat, ultimul strat trebuie să fie acoperit cu biscuiţi zdrobiţi.

Prăjitura se ţine la frigider înainte de a se consuma.

Poftă bună!

Rețeta Surpriză – Cheesecake Strawberry Jelly

Un desert gustos și aspectuos

Aveți nevoie de:

  • 350 grame de zahăr
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 g cremă de brânză philadelphia sau mascarpone
  • 1 păstaie de vanilei
  • 2 lime
  • 250 g ciocolată, 70% cacao
  • 200 g căpșuni
  • 100 g afine
  • 100 g fistic în coajă
  • 250 g biscuiti integrali
  • 100 g nutella
  • 100 g unt
  • 150 g lapte gras
  • puțină sare
  • 5 ml Alcool Eau de vie poire
  • 10 pudră agar agar

Cum se prepară?

Se prepară mai întâi baza din biscuiți. Se zdrobesc biscuiții în blender, apoi se adaugă peste ei untul topit împreună cu ciocolata și laptele, fierbinți. Se omogenizează bine compoziția și se îmbracă cu ea baza unei forme de copt cu pereți detașabili.

Pentru cremă, se freacă mascarponele, sau crema de brânză cu 150 g zahăr, un praf de sare, coaja rasă și zeama de la lime și se amestecă cu frișca bătută și 5 g agar agar diluat pe foc în puțină apă fiartă.

Crema se întinde peste blatul de biscuiți, uns în prealabil cu nutella și se dă tava la frigider până se întărește crema. Fructele de pădure se pun pe foc cu zahărul și puțină apă și se fierb pentru câteva minute, pentru a se îngrășa sosul.

Se dizolvă 5 g agar agar în apă, pe foc, apoi se adaugă alcool și se amestecă sosul de fructe cald. Se întinde peste crema de brânză și din nou se dă tava la frigider până se formează un jeleu deasupra.

Se decorează cu fructe și fistic.

Să îl savurați cu plăcere!