Timp de preparare: 105 minute

Cantitate obținută: 12 porții, 495 kcal/porție

Mi-a luat ceva timp pentru a mă decide să prepar cheesecake-ul clasic în casă. Ieri mi-a sărit în ochi o rețetă detaliată, unde se explica pas cu pas pregătirea acestuia, și datorită căreia am copt cel mai delicios cheesecake.

Lipsa crăpăturilor și consistența ideală au constituit premiul pentru efortul depus. Încercați și voi, nu e atât de greu pe cât pare! Apropo, deseori sunt întrebată ce fel de cremă folosesc.

Întrucât Philadelphia nu e mereu ușor de găsit, cumpăr Almette din frișcă fără adaosuri. Avem nevoie de amidon pentru ca cheesecake-ul să-și mențină forma. Ne va permite să tăiem felii demne de a fi expuse în vitrină. Dacă preferați o textură moale, puteți omite acest pas.

Ingrediente

 • 900 de grame de cremă de brânză
 • 1 pahar de zahăr
 • 1 lingură amidon din porumb
 • sare
 • jumătate de pahar de smântână
 • 2 lingurițe suc de lămâie
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 3 ouă
 • 1 gălbenuș
 • 170 de grame de biscuiți zaharoși
 • 70 de grame de unt

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul până la 180 de grade. Lăsați crema de brânză într-un bol, la temperatura camerei, cât timp veți pregăti umplutura. Ungeți cu unt o tavă cu mânerele detașabile. Tăiați 2 fâșii de folie din aluminiu și puneți-le în cruce pe suprafața de lucru. În centru puneți tava și înveliți-o din exterior.

Acest fapt va proteja cheesecake-ul de pătrunderea apei. Mărunțiți biscuiții până la o consistență nisipoasă cu ajutorul unui robot de bucătărie. Veți obține un pahar și jumătate – două pahare.

Topiți untul în cuptorul cu microunde și amestecați-l cu biscuiții. Amestecul va semăna cu nisipul ud. Dacă este nevoie, puteți adăuga câte 1 lingură de apă, până când veți obține consistența potrivită.

Tapisați-l în tava pentru cheesecake. Coaceți-l de la 8 la 10 minute.

Lăsați-l să se răcească cât timp veți pregăti umplutura.

La o viteză mică a mixerului, amestecați crema de brânză, zahărul, amidonul de porumb și sarea. Compoziția obținută trebuie să fie cremoasă și ușoară. Nu uitați să curățați pereții vasului în timpul procesului.

Adăugați smântâna, sucul de lămâie și esența de vanilie.

Adăugați ouăle, gălbenușul și amestecați după fiecare. Frământați compoziția cu mâinile pentru a vă convinge că toate ingredientele s-au integrat. Nu vă fie teamă dacă au rămas câteva cocoloașe din brânză fiindcă ele se vor topi la coacere. Să vă convingeți că stratul din biscuiți s-a răcit, după care puteți turna crema.

Turnați într-o cratiță apa fierbinte și puneți tava cu cheesecake-ul în ea. Coaceți cheesecake-ul la temperatura de 180 de grade timp de 55-60 de minute. Lăsați-l să se răcească în cuptorul stins pentru o oră. După acest timp treceți cu un cuțit pe la margini și detașați-l din tavă.

După ce se va răci, lăsați-l la frigider pentru patru ore sau chiar pentru o noapte. Acest pas este foarte important, deoarece vom obține consistența dorită. Cu jumătate de oră înainte de a fi servit, decorați-l după gust, în cazul meu au fost vișine în suc propriu și tăiați-l felii.

Poftă bună!

Loading...