Timp de preparare: 45 de minute

Cantitate obținută: 8 porții, 247 kcal/porție

În dulapul de la bucătărie mereu avem câteva bucăți de pâine uscată. Această rețetă este o adevărată găselniță, fiindcă câteva ouă, legume cu condimente și bulion îi vor oferi un nou gust pâinii, pentru a servi drept aperitiv pentru mesele principale.

Ingrediente

  • 1 pâine
  • 4 felii de bacon
  • 1 lămâie
  • Două treimi de pahar de pătrunjel
  • 4 ouă
  • 2 pahare și jumătate de bulion
  • 3 tulpini de țelină
  • 3 frunzulițe de salvie
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul până la 200 de grade și tăiați pâinea cubulețe. Tocați ceapa, țelina, pătrunjelul și 10 frunzulițe de salvie. Prăjiți baconul un pic, după care în aceeași tigaie prăjiți și ceapa cu țelina timp de 3 minute.

Adăugați salvie, pătrunjel, sare și piper, după care amestecați. Adăugați înapoi baconul și înlăturați tigaia de pe foc.

Bateți într-un bol ouăle și bulionul. Adăugați pâinea și conținutul din tigaie și amestecați cu grijă până la omogenizare.

Ungeți cu unt tava pentru coacerea checului și turnați în ea amestecul nostru. Coaceți timp de 30-40 de minute. Lăsați-o să se răcească timp de o jumătate de oră, după care detașați-o cu grijă.