Cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase: sunt atât de bune, încât îți vei face un obicei din a le pregăti ori de câte ori vrei să îi răsfeți pe cei dragi…

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame faina
  • 120 grame unt sau margarina
  • 40 grame drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de rom
  • 1 varf de lingurita de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 galbenusuri
  • 350 ml de lapte
  • zahar pudra – zahar vanilat

Cum se prepară?

Drojdia se dizolva in lapte incalzit usor si in care se pune si zaharul.

Galbenusurile se amesteca bine cu sarea, dupa care se adauga romul si laptele ramas.

Peste faina sa pune untul inmuiat, coaja de lamaie, laptele amestecat cu galbenusurile si drojdia inmuiata cu lapte si zahar. Se framanta bine si se lasa cel putin o ora la crescut.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasa de un deget, din care, cu ajutorul unei cani sau al unui pahar, se decupeaza gogosile.

Daca doriti gogosi umplute, folositi doua gogosi simple pe care, inainte de a le coace, le suprapuneti, dupa care le lipiti bine pe margine, nu inainte de a pune intre ele o lingurita plina din umplutura aleasa.

Rețeta Surpriză – cea mai simplă plăcintă cu mere

Iată cum sa prepari o placinta cu mere fara prea mult efort. In plus este numai buna de savurat in post…

Veți avea nevoie de:

  • un pachet foi de placinta
  • 1,5 kg mere
  • 150 g zahar
  • 100 grame faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • o fiola esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie
  • ulei

Cum se prepară?

Curata merele de coaja si rade-le prin razatoarea mare. Adauga apoi, peste acestea zeama de lamaie, pentru a preveni oxidarea. Separat amesteca faina cu zaharul si scortisoara si adauga-le peste mere. Toarna si esenta de vanilie si amesteca totul foarte bine.

Unge o tava cu ulei si asaza jumatate din foile de placinta, ungandu-le pe fiecare in parte cu ulei. Adauga apoi umplutura de mere si continua sa adaugi restul foilor de placinta, ungandu-le cu ulei pe fiecare in parte.

La final, cu ajutorul unui cutit ascutit taie placinta in romburi sau cubulete, dupa preferinta.

Adauga apoi tava la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius si coace-o pana cand 45-50 de minute, sau pana cand este frumos rumenita.

Să le savurați cu plăcere! Poftă bună!