Aperitiv din gălbenușuri și roșii coapte cu cașcaval

Prima rețetă – Aperitiv din gălbenușuri

Timp de preparare: 25 de minute

Cantitate obținută: 12 porții, 166 kcal/porție

Vă propun un aperitiv care vor fi foarte apreciat pe orice masă de sărbătoare. Se pregătește destul de ușor, chiar și de către cei începători în treburile bucătăriei.

Ingrediente

  • 12 ouă
  • O jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • O jumătate de pahar de maioneză
  • 2 linguri de muștar
  • Un sfert de linguriță de paprica
  • O jumătate de lingură de mărar
  • Un sfert de linguriță de sare

Cum se prepară?

Fierbeți ouăle și tăiați-le în jumătăți. Dați prin răzătoare gălbenușurile și adăugați celelalte ingrediente, cu excepția mărarului.

Umpleți ouăle cu o cantitate egală din amestec cu ajutorul unei seringi de patiserie. Lăsați aperitivele la frigider, iar înainte de a le servi decorați cu mărar tocat mărunt.

A doua rețetă – Roșii coapte cu cașcaval

Timp de preparare: 20 de minute

Cantitate obținută: 6 porții, 78 kcal/porție

Este timpul să experimentăm cu noi rețete pe bază de roșii. Pentru această rețetă vom avea nevoie de roșii nu prea mari. La coacere devin deosebit de gustoase, iar un asemenea aperitiv completează de minune mesele bogate în carne sau poate fi servit pe post de o gustare ușoară.

Ingrediente

  • 6 roșii
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • O jumătate de pahar de parmezan ras
  • sare
  • piper negru măcinat

Cum se prepară?

Încălziți cuptorul până la 200 de grade. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătăți. Stropiți-le cu ulei de măsline, sărați-le și piperați-le după gust. Lăsați-le să se coacă, cu miezul deasupra.

Adăugați parmezan ras și coaceți timp de 15-20 de minute, până când se va topi. Serviți-le îndată, iar în loc de parmezan puteți folosi mozzarella sau cașcavalul preferat.

Poftă bună!