Gogoși cu brânză și ou – Rețetă preluată de un bucătar din Ungaria, o să vă placă

Gogoși cu brânză și ou – Rețetă preluată de un bucătar din Ungaria, o să vă placă – Pentru a pregăti gogoșile după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele produse…

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 30 g unt
  • 100 g faina
  • 150 g cascaval

Cum se prepară?

Punem laptele la fiert impreuna cu untul. Cand incepe sa fiarba stingem focul si punem toata faina. Amestecam rapid pana aluatul se desprinde de oala.

Adaugam branza si amestecam. Lasam sa se raceasca putin si cand amestecul este caldut adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Punem cu lingurita in tava tapetata cu hartie de copt , gramajoare de marimea unei nuci mai mari. Daca aveti un cornet pentru prajituri ar fi si mai bine.

Coacem la foc potrivit aprox. 10 minute, pana se rumenesc deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi le mancam.

Poftă bună!

Vezi și… Cum se prepară în casă cea mai bună halva? Are puține ingrediente și e gata în doar câteva minute

Ingrediente:

  • 110 g unt proaspat
  • 5 linguri de faina
  • 500 ml de apa
  • 100 g zahar
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 80 g cacao
  • O mana de nuci, alune, fistic (in functie de preferinte)

Cum se prepară?

Se pune untul la topit, apoi se adauga faina si se amesteca pana devine maronie. Intre timp se fierbe siropul (apa cu zaharul si esenta de vanilie).

Dupa ce s-a legat, se adauga si cacao si se toarna siropul peste faina “prajita”, se amesteca bine pana devine cremoasa.

In functie de preferinta, se adauga nucile sau alunele pisate si se pune desertul intr-o tava.

Se serveste rece. Sa o savurati cu drag!