Ingrediente

  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 7 linguri de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 6 ouă
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 lingură de pesmet
  • 7 mere mari
  • 6 linguri de apă
  • Dulceață
  • Frișcă

Cum se prepară?

Ia un vas de 3 litri și pune 100 de grame de unt tăiat felii, 250 de grame de zahăr și pesmetul, apoi întinde totul pe fundul vasului. Spală merele și scoate-le sâmburii. În locul sâmburilor pune dulceață, după gust.

Așază merele în vasul pregătit de jur împrejur și pune un măr și în mijlocul vasului.

Pune la cuptor și lasă până se topește untul și zahărul. Cât timp merele sunt în cuptor, pregătește blatul. Freacă gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, adaugă încet 3 linguri de apă și amestecă bine. Apoi adaugă făina și spuma bătută din albușuri amestecată cu cele 3 linguri de apă rămase.

Amestecă cu grijă spuma cu crema de gălbenușuri. Scoate merele din cuptor, lasă puțin să se răcească, apoi toarnă compoziția pregătită mai devreme peste mere și apoi pune totul înapoi la cuptor, la foc mic.

După ce se coace, scoate tortul din cuptor, iar dacă vrei să fie mai suculent stropește-l cu puțin suc de mere. După câteva minute pune un platou peste vas și răstoarnă tortul. Lasă-l să se răcească, apoi ornează cu frișcă.

Dacă vrei, poți pregăti acest tort și într-o formă de tort cu pereții detașabili, dar e important să aibă pereții înalți. Forma de tort trebuie tapetată cu hârtie de copt, ca să eviți să se scurgă untul cu zahărul din ea.

Poftă bună!

Vezi și… Desert cremos și aerat în doar 5 minute

Gingaș și ușor – Este permis și celor care sunt la dietă

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 220 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • o jumătate de linguriță de esență de lămâie
  • zahăr pudră (pentru decor)

Cum se prepară?

Dă drumul la cuptor și tapetează o formă de prăjitură. Separă albușurile de gălbenușuri și lasă-le să ajungă la temperatura camerei.

Bate crema de brânză până devine pufoasă, apoi adaugă laptele condensat pentru prăjituri și amestecă pentru încă un minut.

Adaugă gălbenușurile, coaja, zeama și esența de lămâie de lămâie și mai bate 2-3 minute. Separat, bate albușurile spumă tare.

Încorporează jumătate din bezea în crema de brânză. După ce se omogenizează pune și restul de bezea.

Toarnă compoziția în forme și pune-o la cuptor timp de 30-40 de minute. După ce s-a răcorit, pudrează cu zahăr.

Vezi și… Rețetă de cremă de zahăr ars

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 8 ouă
  • o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă
  • o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 1 sticluță esență de rom

Cum se prepară?

Pune cele 150 de grame de zahăr într-un vas înalt și lasă-l pe foc până devine maro. (Atenție: nu ține prea mult deasupra flăcării pentru că riști să fie amar.) După ce s-a topit, ia cratița de pe foc și distribuie uniform pe pereții vasului.

Bate ouăle la mixer până devin spumă, apoi adaugă toata cana de zahăr pentru cremă și zahărul vanilat. Adaugă laptele și amestecă încontinuu. Apoi adaugă esența de rom și zahărul vanilat.

Pune toată compoziția în cratița tapetată cu caramel (caramelul trebuie să fie deja întărit), apoi așază vasul cu crema într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se pune în bain marie. Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade.

Desertul trebuie să stea la cuptor 90 de minute până se rumenește.

Când este gata, lasă-l să se răcească și apoi pune-l la frigider pentru 2 ore.

Poftă bună!

Loading...