Ingrediente

  • paste
  • telemea
  • ouă
  • parmezan
  • sare și piper după gust

Cum se prepară?

Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, rade telemeaua și parmezanul, separat. Bate ouăle într-un bol mic, asezonează cu sare și piper după gust. (Dacă vrei, poți să mai adaugi și alte condimente.) Combină cu telemeaua.

Când au fiert pastele, scurge-le de apă și combină-le cu ouăle bătute cu brânză, apoi pune-le într-o caserolă care nu lipește.

Presară parmezan ras deasupra și dă la cuptor preîncălzit 20 de minute.

Simplu și gustos! Poftă bună!

Vezi și… Paste cu sos de parmezan și usturoi

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 230 g paste
  • 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingură de ulei de măsline + 2 linguri de unt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat

Cum se prepară?

Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând continuu. Toarnă peste apă / supă de pui /d e legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.

Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute. Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.

După ce presari niște pătrunjel deasupra, poți servi. Este important să fie mâncate calde, doar așa savoarea este maximă. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.

Poftă bună!

Vezi și… Paste cu dovlecei și usturoi

Ingrediente

  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • 1 pungă de paste (de care doriți)
  • sare și piper după gust
  • parmezan din belșug

Cum se prepară?

Taie dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisează sau taie mărunt cățeii de usturoi. Toarnă uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, pune dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.

Amestecă ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatea timpului de preparare, adaugă sarea – câtă consideri, dar ai grijă să nu fie prea multă, vei mai putea adăuga și mai târziu.

Între timp, fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurge-le și trece-le prin apă rece. Pune pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adaugă parmezanul proaspăt ras și amestecă ușor pastele pentru a-l încorpora.

Adaugă sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.

Poftă bună!