Plăcinta cu mere și budincă de vanilie este una nemaipomenit de bună – iată rețeta! Pentru a pregăti această plăcintă, veți avea nevoie de…

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g margarină
  • un vârf de cuțit sare
  • 2 linguri zahăr
  • un plic praf de copt (10 g)
  • 150 ml apă căldută

Ingrediente pentru crema de vanilie: 2 plicuri budincă de vanilie, 500 ml lapte, 7 linguri de zahăr

Ingrediente pentru umplutura cu mere:

  • un kilogram de mere
  • 2 linguri de griș
  • suc de la o lămaie
  • zahar pudră pentru decor

Cum se prepară?

Se amestecă făina cu praful de copt, se pune intr-un bol si se adaugă peste margarina, tăiată bucătele. Se frămantă cu mana, spoi se adaugă zahărul, sarea si apa căldută si se frămantă, pană aluatul este usor elastic si se desprinde de pe maini . Se acoperă bolul cu folie alimentară si se dă la frigider pentru circa 10-15 minute.

Se imparte aluatul in trei părti egale. Se intind foile de aluat cu sucitorul pe o plansetă de lucru infăinată, mărimea fiecărei foi fiind stablită in functie de mărimea tăvii.

Prepararea cremei. Budinca de vanilie se prepară conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amestecă praful de budincă cu zahărul si cu laptele, se pune la fiert si se amestecă pană se ingroasă crema. Se ia de pe foc si se lasă putin la răcorit.

Merele se dau pe răzătoare pe ochiurile mari, se storc de zeamă, se amestecă cu cateva picături de lămaie si se călesc circa 2-3 minute. Cand prind o culoare usor arămie se adaugă cele două lingur de gris si se ia compozitia de pe foc.

Asamblarea prăjiturii

Se tapetează cu hartie de copt o tavă de 24x40cm. Foile de aluat se intind cu sucitorul după dimensiunile tăvii.

Se asează prima foaie pe fundul tăvii peste hartia de copt. Se inteapă cu furculita din loc in loc. Peste foaie se intind in strat uniform merele. Peste mere se aseaza a doua foaie e aluat, si se toarna budinca de vanilie, se intinde uniform cu o spatulă. Deasupra stratului de budincă se intinde cu grijă a treia foaie de plăcintă.

Se inteapă cu o furculită din loc in loc să nu se umfle aluatul. Se dă tava la copt pentru circa 35-40 de minute, in cuptorul preancălzit la 180 grade Celsius. După ce este coaptă se lasă să se răcească complet, se pudrează cu zahăr vanilat si se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Loading...