Plăcintă cu brânză extrem de moale și delicioasă – pentru a o pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat

  • 500 g de făină de grâu
  • 250 ml de lapte
  • 100 g de unt
  • 2 linguri de zahăr
  • 30 g de drojdie
  • sare (o priză)

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 g de brânză de vaci
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 ou

Cum se prepară aluatul?

Încălzește laptele și în el dizolvă drojdia și zahărul. Lasă să stea timp de 20 minute, după care cerne făina și adaug-o la compoziția de lapte, untul moale și sarea. Frământă aluatul. Împarte aluatul în 2 părți și întinde aluatul în foi cu grosimea de 1-2 cm.

Cum se prepară umplutura?

Freacă brânza cu zahărul și cu oul. Pune umplutura pe mijloc, pe margini fă tăieturi pentru a putea împleti aluatul, fă împletitura deasupra umpluturii, lipind marginile bine. Acoperă și lasă timp de 15-20 de minute să crească. Pune pe platou și unge cu gălbenuș de ou, presară cu zahăr (opțional). Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se fac rumene și frumoase.

Poftă bună!

Prăjitura 2 căni – o putem pregăti fie cu mac, fie cu nucă

Ingrediente

  • 2 căni de făină
  • 2 căni de zahăr pudră
  • 2 căni de nucă măcinată sau mac
  • 2 ouă
  • 2 căni de lapte (500 ml)
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat

Cum se prepară?

Amestecă toate ingredientele într-un vas, apoi pune compoziția într-o tavă tapetată cu unt și făină sau cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura, o poți presăra cu zahăr pudră.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!