Salata din piept de pui – Cu toții avem acele rețete „de urgență” pe care le preparăm și sunt pe gustul întregii familii. Salata din piept de pui, cu maioneză este extrem de gustoasă și poate fi și sănătoasă, dacă înlocuiți maioneza clasică cu cea din iaurt.

Pentru prepararea rețetei clasice, ai nevoie de:

  • 300 grame piept de pui fiert
  • 4 castraveți
  • 3 ouă
  • verdeață ( la alegere – patrunjel, leuștean sau mărar)
  • 250 grame șuncă
  • 3 roșii
  • 50 grame de cașcaval
  • maioneză

Iată cum să o prepari:

  1. Fierbe carnea cu apă și sare, strecoară și lasă la răcit.
  2. Taie cubulețe carnea, apoi dă cașcavalul prin răzătoare și taie șunca felii subțiri.
  3. Taie castraveții, în fâșii subțiri , fierbe ouăle în apă cu sare și lasă-le la răcit. Curăță apoi ouăle și taie-le în jumătăți, apoi jumătățile în alte jumătăți. Taie roșiile cubulețe și verdeața mărunt.
  4. Amestecă toate ingredientele, într- un vas mare, adaugă maioneza și condimente după gust.

Bonus Reteta de Prajitura delicioasa cu nucă

Fiecare muscatura devine o placere culinara. Produsul se poate gasi si in vitrina cofetariilor de lux.

Ingrediente blat:

  • 6 albusuri de ou
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de nuci macinate
  • 2 linguri făină

Crema:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri de lapte
  • 140 g zahăr
  • 50 g de ciocolată albă
  • 150 g margarină

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 6 linguri de ulei

Prepararea blatului:

Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. Se bat pana devine spuma tare. Se combina nucile macinate cu faina si se adauga treptat in compozitia de albusuri. Se tapeteaza o tava de circa(21 x 36 cm), se intinde compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade.

Prepararea cremei:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devine spuma. Se adauga laptele si se fierbe la abur. Gand se ingroasa, se da jos de pe foc si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste. Cand se mai raceste putin se adauga margarina.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu uleiul pe aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata si incep sa apara bule.

Ansamblare:

Blatul se lasa la racit apoi se pune pe un suport de prajitura, sau tava. Se intinde crema peste blat cand este calduta aproape de rece.

Se toarna glazura calda( nu fierbinte) peste crema si se da la frigider. Inainte de taiere, prajitura trebuie scoasa din frigider cu 10-15 minute inainte pentru a nu se crapa glazura la taiere.

Ornati prajitura cu nuci tocate. Cine nu iubeste nucile poate folosi alune sau migdale( aceeasi cantitate ca si nucile).

Pofta buna!