Rețetă delicioasă și foarte simplă – Ardei capia copți la borcan – Iată cum trebuie să procedezi.

Ingrediente

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de musta
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800 grame

Cum se prepară?

Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane…

ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.

Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat,ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi,apoi faceti intr-o craticioara lichidul.

Puneti otetul,uleiul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.

Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine.

Eu am desfacut a doua zi un borcan si am mancat cu piureu si pulpe la cuptor si vreau sa zic ca sunt deliciosi…au putin mai mult otet decat cum punem noi la o salata dar ca sa tina ..trebuie putin mai mult.

Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane.

Să îi savurați cu drag!

Bonus Chiftelute cu brânză

Ai nevoie de aceste ingrediente: 200g brânză telemea, 200g făină, 3 dovlecei, 3 căței de usturoi, 2 ouă, o legătură de pătrunjel, sare și piper după gustul fiecăruia.

Se prepară în acest mod:

Spălăm dovleceii foarte bine, se răzuiesc cu tot cu coajă, se presară sare, iar mai apoi îi lăsăm să se odihnească într-un bol, timp în care ne asigurăm că au fost lăsați la scurs suficient. Se răzuiește brânza telemea împreună cu usturoiul, iar mai apoi se amestecă alături de dovlecel, ouă, pătrunjel, sare și piper.

Făina se adaugă treptat pe parcursul amestecului. Formăm chifteluțele după bunul plac, iar mai apoi le scăldăm într-o baie de ulei circa 3-4 minute pe fiecare parte. După ce le-am prăjit, le lăsăm la scurs pe niște șervețele, iar mai apoi ne bucurăm din plin de savoarea acestora.

Afla de ce trebuie sa mananci dovlecei in orice cantitate si ce beneficii uriase are aceasta leguma pentru sanatatea si silueta ta! Profita de aceasta perioada si consuma dovlecei in orice cantitate, preparati in fel si chip, simplus, combinati cu alte legume, cruzi sau facuti al dentre! dovleceii sunt un miracol pentru sanatatea ta, sunt un veritabil medicament, sunt foarte saraci in calorii, dar plini de nutrienti si, nu in ultimul rand, foarte gustosi!

Originar din America Centrala, dovlecelul este una dintre cele mai fine si delicate legume. O dovada a delicatetii este si faptul ca este printre primele legume recomandate bebelusilor, la diversificarea alimentara.