Clătite din dovlecei, o rețetă ușoară și deliciosă – Perfecte ca garnitură sau, de ce nu, ca fel principal – Încercați rețeta! Vă va cuceri!

Ingrediente

  • 450 grame de dovlecei;
  • 300 ml de chefir;
  • 4 ouă;
  • 350 grame de făină;
  • o lingură de ulei;
  • 2 linguri de pătrunjel;
  • o linguriță de sare;
  • 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • unt.

Cum se prepară?

  1. Treceți dovleceii decojiți prin răzătoarea mică, apoi scurgeți-i bine de suc.
  2. Puneți dovleceii într-un bol și amestecați bine cu chefir, pătrunjel tocat, bicarbonat de sodiu, sare și ouă bătute.
  3. Adăugați făina treptat, amestecând bine. Turnați uleiul. După ce obțineți un aluat lichid, lăsați deoparte să se odihnească aproximativ 20 de minute.
  4. Prăjiți clătitele pe ambele părți, în tigaia unsă cu ulei, până capătă o culoare aurie.

Ungeți fiecare clătită cu unt și aranjați-le una peste alta. Serviți cu sos de cașcaval sau cu mozzarella.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Reteta Bonus: Găluște de griș pufoase, pentru supă

Supa de pui este o delicatesa care trebuie neaparat savurata in sezonul rece, mai ales ca ea te poate feri de raceala. Pentru a o face mai satioasa, poti prepara si cateva galuste. Cum stim ca nu este usor sa obtii unele cu adevarat pufoase, ne-am gandit sa iti dam o mana de ajutor si sa venim cu o reteta si cu cateva sfaturi in acest sens.

Asadar, afla si tu, in cele ce urmeaza, cum sa faci galuste de gris pufoase, pentru o supa delicioasa!

Galustele de gris pufoase – adaosul magic pentru supa ideala!

Ingrediente:

  • 2 oua proaspete
  • 100 grame de gris
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei

Metoda de preparare:

Bate cele doua oua intr-un bol si adauga, in acest timp, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Odata ce galbenusul si albusul sunt omogenizate complet, toarna gris in ploaie, amestecand in permanenta cu o furculita.

La final, incorporeaza si uleiul, continuand sa omogenizezi compozitia.

Amestecul pentru galustele pufoase de gris trebuie sa aiba o consistenta usor vascoasa.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a adauga galustele in supa:

In primul rand, scade intensitatea focului, astfel incat supa de pui sa fiarba incet. Daca nu vei respecta aceasta regula, galustele se vor sfarama.

Apoi, cu o lingura obisnuita din metal, umezita cu putina apa rece in prealabil, ia din compozitia pentru galuste si adauga in supa.

Repeta procedura de cate ori este nevoie, pana cand termini compozitia din bol, avand grija sa uzi cu apa rece lingura de fiecare data. In acest mod, galustele nu se vor lipi de metal.

Lasa galustele din gris sa fiarba in oala acoperita cu un capac timp de 7-10 minute. Cand timpul a trecut, supa este gata!

Pofta buna!